Size

Year
Status

350 m2

2009 - 2010
Completed

Our design focused on defining the boundary between the stair core and the rooms of each floor, aiming to create a vertical space that connects yet retains privacy for members of the family.

 

This boundary wall is designed with different openings to create interesting ways of visual communication between spaces. Clad in a warm willow veneer, the natural wood grain of each lacquered veneer panel are aligned in balanced composition of horizontals and verticals pieces of different sizes.

 

The overall effect is a refined architectonic space that is both aesthetically pleasing as well as functional, complete with windows, cabinet doors, display niches and room doors, providing specific solutions to different conditions of each floor, room and space.

Shanghai Hongqiao Villa